BurBA - Met de 'B' van Betrouwbaarheid

Links

Hieronder vindt u enkele links die nuttig zijn om alvast door te nemen. Ze geven u enige informatie over de stappen die u dient te nemen als startende ondernemer. Voor ondernemers die al reeds enkele jaren bezig zijn is hier ook nuttige informatie te vinden over onder andere administratieve verplichtingen, fiscale verplichtingen en actualiteiten binnen het MKB.

Website Omschrijving

De Kamer van Koophandel is een organisatie waar alle bedrijven en rechtspersonen verplicht staan ingeschreven. Het doel van de KvK is om ondernemers te adviseren omtrent de rechten en verplichtingen wanneer u een eigen bedrijf start.

Op de website van de Belastingdienst vindt u informatie over belastingen voor particulieren en ondernemers. Daarnaast kunt u formulieren en informatiebrochures downloaden over fiscale aangelegenheden.

UWV staat voor "Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen". Op deze website kunt u terecht met betrekking tot vragen omtrent personeelsverzekeringen.

Het MKB is een organisatie van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf die per branche of per regionale of lokale vereniging zijn aangesloten. MKB Nederland is een belangenorganisatie die met de overheid overlegt, onderhandelt en samenwerkt om wetgeving en regels te beïnvloeden zodat deze aansluiten bij de belangen en wensen van het MKB.